Skandinavisk Finale

Publisert: 08.03.2022 12:05

Farnes skule skal representere Sogn i den skandinaviske finalen First Lego League 12.mars 2022 i Ålesund! 

First Lego League

Me har undervist i valgfaget Programmering ved Tangen og Farnes skule. Elevane har jobba målretta opp mot konkurransen som blei arrangert 13.november. 

8. klasse på Farnes skule kom sigrande ut og skal representere Sogn i den skandinaviske finalen som går av staben 12.mars 2022 i Ålesund.

Dette er Skandinavias største teknologiturnering, og me gler oss til å reise oppover med elevane. 

Her kan du lese meir om First Lego League: FFL

 

Uttdrag fra Hjernekraft si nettside: 
I FIRST® LEGO® League får dere arbeide som forskere og ingeniører med samfunnsaktuelle tema og finne løsninger på problemer voksne ikke vet svaret på. 

Gjennom 8 uker skal dere arbeide med et prosjekt der dere skal forsøke å finne en løsning på en egenvalgt problemstilling, og dere designe og programmere en LEGO Education SPIKE Prime eller en LEGO MINDSTORMS-robot til å løse oppdrag på en robotbane.
Kjerneverdiene er selve hjertet i FIRST® LEGO® League. Ved å omfavne kjerneverdiene lærer deltakerne at vennskapelig konkurranseog gjensidige fordeler ikke er separate mål, og at det å hjelpe hverandre er grunnlaget for lagarbeid. Gjennom hele sesongen skal kjerneverdiene være grunnlaget for godt samarbeid, respekt og inkludering.

I FIRST® LEGO® League: Challenge møter dere matematikk, naturfag og teknologi på en spennende og virkelighetsnær måte.
thumbncail